با گذشت نزدیک به دو سال از تولد عطف، به جرات می توان گفت که نه تنها خودش مسیر ژورنالیسم حرفه ای را پیموده است بلکه به ایجاد و تقویت چنین رویکردی در رسانه های حرفه کتابداری و اطلاع رسانی کمک کرده است. از نکات قابل توجه در راستای ژورنالیسم حرفه ای، آنست که عطف توانسته است به تعالی برسد و برساند. خودش به لحاظ کیفیت و رویکرد روند تعالی را پیموده و به نوبه خود به تعالی اندیشه و دیدگاه رسانه ای جامعه مخاطب خود (کتابداری و اطلاع رسانی ایران) اندیشیده است. این را می توان راهبرد اصلی عطف دانست. در عین حال، پیامد و دستاورد این رویکرد، تاثیری است که عطف بر تعامل در سطح جامعه کتابداری و اطلاع رسانی ایران گذارده است.
به باور من، حرفه کتابداری و اطلاع رسانی ایران، با وجود کاستی ها و مسائلی که دارد، توانسته است در مسیر درست حرکت کند. ایجاد و توسعه رسانه های حرفه ای (وبلاگها، وب سایتها، خبرگزاریها، نشریه های چاپی و الکترونیکی و …) از بارزترین نشانه های این بالندگی است. بالندگی عطف را می توان در رویکرد منطقی و عقلانی آن در انعکاس دیدگاههای موافق و مخالف و نیز نظرسنجی های آن مشاهده کرد. این جمله که : “مطالب منتشر شده در عطف به هیچ وجه به معنای قبول یا رد آنها نیست. عطف تنها منعکس کننده نظرات متفاوت است و تلاش میکند تا با انعکاس نظرات و عقاید گوناگون زمینه ی گفتگو و مفاهمه را رشد و گسترش دهد.” نشان از ژورنالیسم حرفه ای و معتقد به آزادی اندیشه ورزی دارد.
از ویژگیهای برجسته عطف، نگاه موشکافانه به تحولات حوزه کتابداری و اطلاع رسانی ایران در سطح کلان است. بدیهی است مسائل و مباحث آنهایی اند که بنوعی جنبه ملی و عمومی دارند. به همین دلیل، عطف تلاش کرده است تا این مقوله را به خوبی منعکس کند. به طور معمول، با رصد کردن تحولات عمده حوزه کتابداری و اطلاع رسانی ایران، و مصاحبه با صاحب نظرانی که از وجهه ملی در این عرصه برخوردارند، عطف به خوبی مخاطبان خود را تغذیه کرده است. به همین دلیل، آنچه محتوا و رویکرد عطف را تشکیل داده توانسته از جذابیت کافی برای اعضای حرفه برخوردار باشد. نگاهی به ساختار اصلی و تشکیل دهنده محتوای عطف (گفتگو–سرمقاله – یادداشت – مقاله – کتابداری و اطلاع رسانی – اسناد و آرشیو – فناوری – نقد و معرفی – نقد کتاب – معرفی – گزارش – طنز – اخبار – اخبار سایت – عطف و خبر ) توانسه است پوشش انواع مخاطبان آن را کامل کند و نیاز های جامعه کتابداری و اطلاع رسانی ایران را بلحاظ رسانه ای پاسخ دهد.
بدیهی است آنچه عطف انجام می دهد و بر آن تعهد دارد به منزله اسناد حرفه ای بر اوراق تاریخ اندیشه در حرفه کتابداری و اطلاع رسانی ایران باقی خواهد ماند. برایش آرزوی بهروزی های بیشتر دارم.
به نظر من آقای دکتر فتاحی به درستی از عملکرد و رویکردهای عطف سخن گفته اند و امیدوارم همین محاسن عطف که بسیار هم تاثیر گذار و دلگرم کننده است دست اندران را در ادامه این راه سبز یاری کرده و از خدا می خواهم عزمشان راسخ و اراده اشان محکم و راهشان مستذام و پایدار باد.