سقراط در دادگاه : و اینک گوش فرا دارید، شاعران هیچ نمی دانند!

سقراط در دادگاه آتن خطاب به مردم میگوید: (…پس از آن که از آزمودن مردان سیاسی فراغت یافتم به شاعران روی آوردم تا بر خود روشن کنم که من از …

سقراط در دادگاه : و اینک گوش فرا دارید، شاعران هیچ نمی دانند! ادامه مطلب

“با او حرف بزن” مخمصه ی اخلاق و قانون!

این یادداشت  گذری ست کوتاه  بر زندگی  “پدرو المودوار” ویکی از برترین آثار سینمایی او، فیلم “با او حرف بزن” و آنچه نگارنده مخمصه  اخلاق و قانون می انگارد. فیلم …

“با او حرف بزن” مخمصه ی اخلاق و قانون! ادامه مطلب

شعرخوانی سایه برای پوری سلطانی

شب های بخارا این بار در نکوداشت پوری سلطانی برگزار شد، بانوی کتابداری که خیلی ها برای بزرگداشتش به این شب آمده بودند، از هوشنگ ابتهاج و بها ءالدین خرمشاهی …

شعرخوانی سایه برای پوری سلطانی ادامه مطلب

من و آقای فانی لازم دیدیم کتابشناسی ایران شناسی و اسلام شناسی تدوین شود

گفتگو از پریسا پاسیار مقدمه: مراسم رونمایی از کتاب “کتابشناسی ایران شناسی و اسلام شناسی” در ساعت ۱۰ صبح روز سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۸۷ در محل مرکز همایش های …

من و آقای فانی لازم دیدیم کتابشناسی ایران شناسی و اسلام شناسی تدوین شود ادامه مطلب

“عریانی”  راز جهانی شدن خیام

درباره چه کسی حرف میزنیم؟   کثیری از ایران زمینیان(همانند نگارنده) که مفتخر و مدعی! فرهنگ و دانش و هنر هستند همانند بیشتر چیزهایی که نمیدانند و به روی خودشان …

“عریانی”  راز جهانی شدن خیام ادامه مطلب

درخشش آگاهی در خرد خیامی

پیش‌درآمد پای صحبت خیام که می‌نشینی، وقتت را تلف نمی‌کند. صریح و بی‌پرده نکته‌های نغزی می‌گوید، که هر یک سرشار از معانی خردمندانه است. گفتارش اندک ولی همراه با ژرف‌اندیشی …

درخشش آگاهی در خرد خیامی ادامه مطلب

روایت «نوروز» در سفرنامهء ادوارد پولاک

نوروز نزدیک است. نوروز ۱۳۹۴. بسیاری از ما عازم سفرند. اما فقط معدودی دربارهء مشاهده‌ها و تجربه‌های خود در این سفرها می‌نویسند. در نتیجه خاطراتمان شفاهی باقی می‌ماند، و چه …

روایت «نوروز» در سفرنامهء ادوارد پولاک ادامه مطلب

۷۷۷ کلمه خطاب به کمیته

یک اشاره کمیته برنامه‌ریزی علم اطلاعات دوره جدید فعالیت خود را آغاز کرده است. از این فرصت، استفاده، و پیشنهادهای مرتبط با فعالیت آن را مختصراً می‌نویسم. روشن است که …

۷۷۷ کلمه خطاب به کمیته ادامه مطلب

گفتگو با ناصر فکوهی: نشر الکترونیک آینده ناگزیر انتشار کتاب

نگاه من به نشر الکترونیک بیش از هر چیز و همان طور که گفتید بیشتر از مسائل زیست محیطی، که فوق العاده اهمیت دارند،  به ساختارهای  تولید، توزیع، انباشت و …

گفتگو با ناصر فکوهی: نشر الکترونیک آینده ناگزیر انتشار کتاب ادامه مطلب

سهم کتابداران در رسانه ها چقدر است؟

زمانی که نشریه شیرازه، اولین تجربه ژورنالیستی کتابداران ایران هنوز حیات داشت، خاطرم هست که وقتی شماره ای جدید از آن منتشر می شد آقای حیدری نژاد برای معرفی مطالب …

سهم کتابداران در رسانه ها چقدر است؟ ادامه مطلب

فیپا در کتابخانه ملی : به بهانه نکوداشت پوری سلطانی

بررسی اجمالی آثار پوری سلطانی نشان از تمرکز ایشان بر روی یکی از حوزه های مهم کتابداری یعنی سازماندهی اطلاعات دارد. تدوین سرعنوان های موضوعی، گسترش رده بندی های دیویی …

فیپا در کتابخانه ملی : به بهانه نکوداشت پوری سلطانی ادامه مطلب