معرفی و نحوه جستجو در سایت کتابهای رایگان gigapedia

در دنیای مبتنی بر اطلاع رسانی سایت هایی که به ارائه مطالب علمی در قالب کتاب، مقاله و سایر اشکال فرم های آموزشی اقدام می کنند، از جایگاه ویژه ای برای متخصصین برخوردارند. در این میان ویژگیهایی همچون بروز بودن مطالب سایت، امکان دسترسی رایگان و امکان جستجوی بهینه از جمله خصایصی است که بعضی از سایتها را بیشتر از سایر سایتها مورد پسند متقاضیان قرار می دهد. این متن به معرفی و نحوه جستجو در یکی از سایتهایی که حاوی تعداد زیادی لینک کتب رایگان(این سایت در حال حاضر (۲۰۰۹) کتب و سایر مواد آموزشی را رایگان در اختیار کاربران خود قرار می دهد، در حالیکه در آینده ممکن است اینطور نباشد!)  به زبان انگلیسی و چند زبان دیگر اروپایی و.. و سایر فرم های آموزشی مانند نوارهای شنیداری و تصویری است می پردازد.

نحوه ورود و ثبت نام کردن در سایت

جستجو در این سایت بدون ثبت نام کردن هم امکانپذیر است، اما برای دانلود کتاب شما باید حتما ثبت نام کرده باشید. به این آدرس بروید www.gigapedia.org ، صفحه ای شبیه تصویر ۱ را مشاهده خواهید کرد. سپس دکمه register در گوشه سمت را کلیک کنید، تصویر ۲ را خواهید دید:

تصویر ۱: صفحه ورودی سایت gigapedia

1

تصویر ۲: صفحه ثبت نام

2

به منظور ثبت شدن نام شما در لیست اسامی کاربرانی که می توانند محتویات سایت را دانلود کنند، باید این صفحه را پر کنید. نام کاربری و رمز ورود همان کلماتی خواهند بود که از این پس برای ورود به سایت به آنها نیاز خواهید داشت، بهمین خاطر آنها را به دقت بخاطر بسپارید. آدرس ایمیل خود را وارد کنید تا یک لینک فعال ساز به ای میل شما فرستاده شود. در آخرین کادر واژه ای چهار حرفی را می یابید که باید در درون کادر روبرو وارد شود. در نهایت بر روی دکمه register  در پایین صفحه کلیک کنید و منتظر پیامی که به شما می گوید که یک لینک فعال ساز به ای میل شما فرستاده شده است باشید. چنانچه این پیام را دریافت نکنید و دوباره به همین صفحه برگردید نام کاربری و کلمه ورود شما تکراری بوده و یا آدرس ای میل یا واژه چهار حرفی را نادرست وارد کرده اید. در این حالت یک نام کاربری و کلمه ورود دیگر انتخاب کرده و یا با دقت بیشتر واژه چهار حرفی یا ای میلتان را وارد کنید.

در صورتیکه تمام مراحل تا بدینجا را با موفقیت طی کرده و پیام “لینکی فعال به آدرس ای میل شما فرستاده شد” را دریافت کردید به آدرس ای میل تان بروید و بعد از باز کردن ای میل فرستاده شده از این سایت بر روی لینک کلیک کنید. منتظر بمانید نا پیام “شما بر روی این سایت ثبت نام شدید” یا چیزی شبیه به این را ببینید. بعد از ۲۴ ساعت ( و یا بیشتر) شما بر روی این سایت فعال شده اید و می توانید به جستجو و گرفتن مطالب مربوطه بپردازید. از این پس بعد از ورود به سایت نیازی به ثبت نان مجدد نیست، در عوض بر روی گزینه log in در گوشه سمت راست بالا (به تصویر ۱ نگاه کنید) کلیک کرده و نام کاربری و کلمه ورودی را که هنگام ثبت نام وارد کرده اید در صفحه زیر (تصویر۳) وارد کنید.

تصویر ۳: صفحه log in

3

بعد از دریافت پیغام شما با موفقیت وارد شدید صفحه ای شبیه به تصویر ۴ می بینید.

تصویر ۴: صفحه شخصی جستجو

4

جستجو

برای جستجوی کتاب مورد نظر خود کلید واژه خود را در کادر سمت چپ بالای صفحه وارد کنید. در نظر داشته باشید که شما می توانید از عملگرهایی مانند AND, OR, +, “ “ نیز استفاده کرده و محدوده جستجوی خود را معین کنید. قبل از کلیک بر دکمه جستجو مراقب باشید که حتما گزینه gigapedia را از منوی سمت راست صفحه (فلش شماره ۱ تصویر ۴) انتخاب کرده باشید. در حالت پیش فرض گزینه Google  فعال است که متناسب با هدف جستجو در مخازن این سایت نیست. البته روش دیگری که می توانید برای جستجوی منبع مورد نظرتان استفاده کنید استفاده از گزینه Browse است که برای جستجوی مقوله ای و طبقه ای مناسب است. در ضمن مواظب پیامی که ممکن است بعضی وقتها بر روی این صفحه ظاهر شود (فلش ۲ در تصویر شماره ۴) باشید. این پیام یک فریب است و نیازی نیست به آن توجه کنید.

بعد از وارد کردن کلید واژه ها و فشردن گزینه جستجو نتایج جستجو برای شما نمایش داده می شود (تصویر ۵). برای بدست آوردن منبع مورد نظر بر روی آن کلیک کنید. برای جستجوی سریعتر و جستجوی چنیدن منبع بطور همزمان می توانید با استفاده از کلیک راست موشواره و انتخاب گزینه open in new window در عین حالیکه یکی از کتاب های مورد دلخواه را انتخاب کرده اید، صفحه اصلی را نیز مشاهده کرده و به انتخاب چند کتاب دیگر بطور همزمان نیز اقدام کنید.

تصویر ۵: نتیجه یک جستجوی فرضی

5

بعد از انتخاب یک کتاب، صفحه مربوط به آن کتاب (بصورتی که در تصویر ۶ آمده) را مشاهده خواهید کرد.

تصویر شماره ۶: نتیجه جستجوی یک کتاب خاص

6

تب description توصیفی از کتاب را به شما ارائه خواهد داد. برای ورود به صفحه لینک کتاب بر روی تب links در بالای صفحه  کلیک کنید. صفحه ای شبیه به تصویر ۷ را خواهید دید. البته توجه کنید که صفحه لینک هر کتاب می تواند متفاوت از صفحه کتب دیگر باشد.

تصویر ۷: صفحه link یک کتاب

7

در صفحه فوق چند لینک به رنگ آبی مشخص شده است. هر لینک مسیری است که شما از طریق آن می توانید کتاب دلخواهتان را دانلود کنید. لینکهای معروف موجود بر روی این سایت عبارتند از, ifile.it rapidshare.com, filefactory.com و چند لینک دیگر. پیشنهاد ما استفاده از لینکهای نامبرده بهمین ترتیبی که در فوق آمده است می باشد. بدین معنی که چنانچه کتابی چنین لینک داشت ابتدا سعی کنید از لینک, ifile.it کتاب را دانلود کنید. چنانچه کتاب لینکی تحت این عنوان نداشت و یا از طریق این لینک موفق نشدید لینکهای دیگر مانند filefactory.com و یا rapidshare.com و..  را امتحان کنید. البته لینکهای دیگر نیز ممکن است به یک کتاب مربوط باشد که در اینجا مورد بحث ما قرار نمی گیرند.

چند نکته در مورد لینکها:

– بعضی وقتها ( در موارد کمی) کنار لینک مربوطه یک کلمه رمز (password) نوشته شده است. شما باید این واژه را در جایی یادداشت نموده تا به هنگام باز کردن فایل کتاب با برنامه , RAR pdf و… که آن رمز از شما خواسته می شود، آنرا وارد کادر درخواست رمز کرده تا بتوانید فایل کتاب را باز کنید.

– برای دانلود کردن کتابهای این سایت کامپیوتر شما باید به تعدادی از برنامه های فشرده ساز مانند  ZIP, RAR,  و یا چند برنامه دیگر مجهز باشد. البته از بین این برنامه ها همین دو برنامه نامبرده یعنی ZIP, RAR,  برای باز کردن اکثریت کتابها کفایت می کند. از طرف دیگر شما می توانید دقت نمایید که لینک مربوطه عنوان کدام برنامه را در کنار لینک خود قرار داده تا چنانچه آن برنامه خاص را داشتید اقدام به ادامه کار نمایید، در غیر اینصورت به سراغ لینک دیگری بروید. برای باز کردن همه کتب برنامه pdf لازم است، بهمین خاطر نصب این برنامه بر روی کامپیوترتان الزامی است.

– بعد از انتخاب لینک مربوطه حجم کتاب انتخابی در قسمتی از صفحه نشان داده می شود. از آنجایی که سرعت خطوط اینترنتی در اکثر نقاط ایران بسیار پایین می باشد، دانلود کردن کتابهایی با حجم بیش از ۵ مگا بایت بسیار وقت گیر می باشد. شما باید انتخاب کنید که کدام کتاب با توجه به حجم فایل، کتاب مناسب می باشد.

– تعداد کمی از کتب فاقد لینک می باشند! هدف از قرار دادن این کتابها بر روی سایت صرفا معرفی آنها به کاربران بوده است.

– اقدام به باز کردن چند کتاب بطور همزمان از بعضی لینک ها  می تواند منجر به هنگ کردن آن لینک شود. در واقع بعضی از لینکها مانند rapidshare فقط اجازه دانلود یک کتاب در هر ۶ دقیقه را به یک کاربر خاص می دهد. چنانچه قصد دارید چند کتاب را بطور همزمان دانلود کنید، تا حد ممکن کتابهای خود را از چند لینک مختلف دانلود کنید. البته در مورد لینک ifile.it معمولا اینکار نیاز نیست.

دانلود کردن کتاب از طریق سایت ifile.it: بعد از کلیک بر روی این لینک شماره کتاب (به آن نیازی ندارید) همراه با برنامه ای که برای باز کردن نهایی کتاب مورد نیاز است و حجم فایل (عدد داخل پرانتز) را مشاهده خواهید کرد (تصویر ۸). با کلیک بر روی گزینه Request  و سپس گزینه Download در پنجره جدید  کادر File Download  (تصویر ۹) مشاهده می شود. در این کادر شما می توانید گزینه open را بمنظور مشاهده کردن کتاب بعد از کلیک بر روی این گزینه و یا گزینه save را بمنظور ذخیره فایل و مشاهده کردن آن در زمانی دیگر انتخاب کنید.

تصویر ۸: پنجره سایت ifile.it

8

تصویر ۹

9

دانلود کتاب با استفاده از لینک rapidshare.com : بعد از انتخاب این لینک پنجره زیر را خواهید دید. (تصویر۱۰)

10

بر روی گزینه Free user کلیک کنید. سپس منتظر باشید تا زمان نگار پنجره جدید به صفر برسد

(تصویر ۱۱)

11

در پنجره جدید  (تصویر۱۲) شماره کتاب (به آن نیازی نداری)، برنامه ای که برای باز کردن نهایی کتاب مورد نیاز است و حجم فایل (عدد داخل پرانتز) را مشاهده می کنید. بر روی آیکون Download کلیک کنید. تصویری مانند تصویر ۹ را مشاهده خواهید کرد. بقیه فرایند مانند سایتifile.it  می باشد.

تصویر ۱۲

12

نکته: جدیدا این لینک تعداد کتابهایی را که کاربران بطور رایگان می توانند از سایت دانلود کنند به یک کتاب در هر ساعت محدود کرده است. بهمین خاطر چنانچه در دانلود کردن کتاب از این سایت با مانعی برخورد کردید، لینکهای دیگر را انتخاب کنید.

دانلود با استفاده از لینک filefactory.com : بعد از کلیک بر روی آدرس این لینک پنجره زیر (تصویر۱۳) قابل مشاهده می باشد. با موشواره مکان نمای پنجره را پایین آورده و بر رویDownload with file factory Basic  کلیک کنید، سپس واژه چهار حرفی درون کادر را به کادر نشان داه شده وارد کنید (تصویر ۱۴) و گزینه continue را کلیک کنید. در پنچره جدید نیز گزینه Begin Download   را (تصویر ۱۵). سپس کادر تصویر۹ را مشاهده خواهید کرد که مراحل بعدی آن عینا مانند لینکهای قبلی می باشد.

تصویر ۱۳

13

تصویر ۱۴

14

تصویر۱۵

15

نکته۱: در سایت gigapedia  لینکهای دیگری نیز بر روی کتابها مشاهده می شوند که در آینده نیز ممکن است بر تعداد آنها افزوده شود، با این حال لینکهای معرفی شده در بالا از جمله لینکهای متداول برای دانلود کردن کتاب از سایت gigapedia می باشند.  بقیه لینکها و سرعت آنها در دانلود کردن کتابها را خودتان می توانید امتحان کنید.

نکته۲: ممکن است در آینده نحوه دانلود کردن کتاب از یک لینک یا لینکهای خاص تغییر کند که معمولا این تغییرات مختصر بوده و یا مربوط به ظاهر پنجره های ارتباطی می باشند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، نگران نشوید با اندکی تامل و دقت به راهنماییهای خود سایت می توانید روش دانلود کردن را پیدا کنید.

نکته ۳: ممکن است در آینده صفحات این سایت یا آدرس لینکهای کتابها تغییر کند. بطور مثال لینک ifile.it در گذشته نام دیگری به نام mihednet داشت. و یا اینکه صفحه اصلی (اولین صفحه ورودی سایت) این سایت اخیرا یکبار تغییر کرده است. اگر این اتفاق بیقتد همانطور که گفتیم این تغییرات معمولا ظاهری بوده و شکل جستجو در سایت تغییرات زیادی نخواهد داشت.

نکته ۴: این مقاله در ابتدای سال ۲۰۰۹ نوشته شده است، بهمین خاطر چنانچه تغییرات زیادی در سالهای آتی در این سایت روی دهد نیاز به بازنوشته شدن خواهد داشت.

2 Comments on “معرفی و نحوه جستجو در سایت کتابهای رایگان gigapedia”

  1. با عرض سلام و ختسه نباشید وقتی وارد سایت IFile.it میشوم و گزینه request a ticket for download را میزنم دوباره همان صفحه Refresh می شود و گزینه به نام Download وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *