آمریکا و جایزه‌ای به نام «سارا جعفریان» در حوزه کتابداری

دفتر برنامه‌های عمومی انجمن کتابداران آمریکا اعلام کرد که کتابخانه دبستان جفرسن واقع در شهر المهورست ایالت ایلینویز، برنده جایزه برنامه کتابخانه‌های آموزشگاهی سارا جعفریان در زمینه طرح‌های نمونه در حوزه علوم انسانی در  سال ۲۰۱۰ شد. این جایزه در ساعت ۸ صبح یکشنبه ۲۷ ژوئن، در کنفرانس سالانه انجمن کتابداران آمریکا در واشینگتن دی.سی.، پیش از سخنرانی مارلو توماس[۱] ارائه شد. کتابخانه دبستان جفرسن یک لوح تقدیر و مبلغ چهار هزار دلار به عنوان جایزه دریافت کرد.

نیکولت وایلنکورت[۲]، مدیر مرکز منابع آموزشی دبستان جفرسن، طرحی را حول محور تاریخ محلی با بهره‌گیری از چندین رشته، از جمله: هنر، فناوری، فنون ارتباطات شفاهی و کتبی، و پژوهش، برنامه‌ریزی و اجرا کرد. «طرح تاریخ شهر المهورست» که محصول همکاری بین کتابداران آموزشگاهی و معلمان دبیرستان‌ها بود، دانش‌آموزان را برای تحقیق درباره تاریخ محلی خود تشویق می‌کرد. آنها با همکاری همکلاسی‌های خود تحقیقات متنوعی شامل گزارش‌های کتبی و روزنامه دیواری و پادکست ارائه دادند.

جایزه سارا جعفریان در سال ۲۰۰۶ با کمک مالی او به صندوق جوامع فرهنگی انجمن کتابداران آمریکا، با هدف شناسایی طرح‌های حوزه علوم انسانی در کتابخانه‌های مدارس ابتدایی و متوسطه، و تجلیل از آنها، پایه‌گذاری شد. این جایزه هر ساله توسط دفتر برنامه‌های عمومی با همکاری انجمن کتابداران آموزشگاهی آمریکا اهدا می‌شود.

جعفریان کتابدار آموزشگاهی بازنشسته و عضو قدیمی انجمن کتابداران آمریکاست. او تمامی سال‌های فعالیت حرفه‌ای خود را وقف حمایت از کتابخانه‌های مدارس کرده است. برندگان این جایزه هر سال توسط کمیته‌ای متشکل از اعضای کمیته مشورتی برنامه‌های فرهنگی و عمومی انجمن کتابداران آمریکا، انجمن کتابداران آموزشگاهی آمریکا، و انجمن خدمات کتابخانه‌ای برای کودکان انتخاب می‌شود.

سارا جعفریان (کتابدار آموزشگاهی بازنشسته)

سارا جعفریان به مدت ۶۳ سال عضو انجمن کتابداران امریکا بود. وی دوره خدمت خود را به عنوان یک کتابدار در مدارس دولتی شهر کوئینزی، ایالت ماساچوست شروع کرد. او بعدها به عنوان مدیر و سرپرست کتابخانه‌های مدارس دولتی شهرهای گرینزبورو در کارولینای شمالی و سیاتل در ایالت واشینگتن خدمت کرد. او در سال ۱۹۶۱ برای طراحی و توسعه یک طرح کتابخانه آموزشگاهی به شهر لکزینگتون ایالت ماساچوست بازگشت و به عنوان هماهنگ کننده خدمات و منابع آموزشی به فعالیت پرداخت.

خانم جعفریان مدرک لیسانس خود را در رشته مطالعات اجتماعی از دانشگاه بیتس و مدرک علوم کتابداری خود را از دانشکده سیمونز و همچنین فوق لیسانس در امور آموزشی را از دانشگاه بوستون دریافت کرد.

سارا جعفریان سابقه طولانی مدیریت در حرفه کتابداری دارد. او سمت‌ها و مشاغل متعددی داشته است، از جمله، عضویت در انجمن کتابداران آمریکا، عضویت در هیأت مدیره و دبیری انجمن کتابداران آموزشگاهی آمریکا، عضویت در کمیته جوایز نیوبری و کالدیکت، و ریاست انجمن کتابداران آموزشگاهی ماساچوست. همچنین «جایزه کتابخانه‌های آموزشگاهی دایره‌المعارف بریتانیکا» در سال ۱۹۶۴ زیر نظر او به مدارس دولتی لکزینگتون اعطا شد.

خانم جعفریان نظر خود را درباره کتابخانه‌های آموزشگاهی چنین بیان می‌کند: «طی دوره خدمتم در سمت‌های مختلف، کوشیدم به ترویج این عقیده بپردازم که هر مدرسه‌ای به کتابخانه نیاز دارد». او در ادامه می‌افزاید: «برای داشتن یک مدرسه عالی، وجود یک کتابخانه عالی الزامیست! برای این منظور، چیزی بیش از کتاب و سایر منابع نیاز است. برنامه‌ریزی مرتبط با برنامه آموزشی آموزشگاه، می‌تواند کتابخانه مدرسه را به سطوح بالاتری ارتقا دهد، شور و اشتیاق در دانش‌آموزان ایجاد کند، والدین را جذب و توجه مقامات و مسئولان محلی را جلب کند. من خوشحالم که جایزه‌ای را بنیان نهاده‌ام که علاوه بر این که طرح‌های عالی را در این حوزه مشخص می‌سازد، زمینه آموزش کتابداران سراسر کشور را نیز فراهم می‌آورد».


[۱] . Marlo Thomas

[۲] . Nicolette Vaillancourt — LRC Director – Librarian

About مريم محمدي نژاد

View all posts by مريم محمدي نژاد →

3 Comments on “آمریکا و جایزه‌ای به نام «سارا جعفریان» در حوزه کتابداری”

  1. کسی از خانم سارا جعفریان چیزی بیشتری میدونه؟ تا حالا اسم این خانوم رو نشنیده بودم.دوستان کتابدار اگر اطلاعی دارن لطفا منعکس کنن. از مترجم مطلب متشکرم

  2. ای کاش و هزار بار ای کاش کسی هم به فکر کتابخانه های آموزشگاهی ایران و بچه های مدرسه های خودمون بود.واقعا”متاسفم.

  3. باسلام
    نمیدونم تا کی باید با حسرت این مطالب روببینیم و بخونیم؟ کی قراره ما هم کمی بخودمون بیایم؟ حالا که پیشرفت کردیم و کتابداررو از کتابخانه های آموزشگاهی حذف کردیم؟
    ما کجا و …..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *